Fossilfria transporter - vinst eller förlust?

Välkommen på frukostseminarium!

Tid: Tisdag den 28 november,  kl. 8.00-9.30
Plats: FORES, Kungsbroplan 2, Stockholm

Vilka effekter får omställningen till en fossilfri fordonsflotta på svensk ekonomi? För att nå riksdagens mål om att Sverige ska vara klimatneutralt år 2045 krävs en snabb omställning av transportsektorn.  Forskningsprojektet 20-Fifty har tagit fram scenarier med olika vägval för drivlinor, bränslen och teknikutveckling för svenska fordon, och analyserat dem med hjälp av en makroekonomisk modell.

Under seminariet presenteras resultaten av vad olika vägval skulle innebära för svensk ekonomi, både vad gäller investeringar, import/export, sysselsättning och BNP. Kunskap som kan hjälpa oss göra rätt val för att nå klimatmålen.

Medverkar gör bland annat Ann-Charlotte Mellquist och Mats Williander från RISE Viktoria samt Mattias Goldmann från FORES. Seminariet leds av Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

Konferensen är kostnadsfri, vi bjuder på kaffe och frukostmacka. Mer information och anmälan på: http://fossilfritt-sverige.se/frukostseminarium-fossilfria-transporter-v...

Observera att antalet platser är begränsat och sista anmälningsdag är den 23 november.

 

Date/time: 
Tuesday, November 28, 2017, 08:00 to 09:30
Add to Calendar
Location: 
Fores
Kungsbroplan 2
Stockholm
Sweden
SE