Viktoria Swedish ICT Forum 2016 - 1 december

Tack för ditt deltagande och för att du hjälpte till att göra det till vårt bästa forum någonsin!

Viktoria Swedish ICT Forum är ett årligt event som anordnas av Viktoria Swedish ICT, i år med rubriken Towards Sustainable Mobility – Mot hållbar mobilitet. Detta har varit Viktoria Swedish ICT motto sedan 2009. I år var det 10:e året som vi arrangerar Viktoria Swedish ICT Forum. Vi tyckte därför att det skulle vara passande att åter ta upp detta som årets tema.

Början av december - den tid på året då vi brukar samla våra partners och kunder till en dag att reflektera över hur informations- och kommunikationstekniken kan bidra till att göra vårt transportsystem mer hållbart. Vi skall inte heller glömma möjligheten att få träffas, mingla, knyta kontakter och resonera om nya spännande idéer som vi vill genomföra tillsammans med er – något som för oss är höjdpunkten.

För 10 år sedan hade Viktoriainstitutet, som vi då hette, två huvudsakliga forskningsområden: Automotive research och Transportation research. Vi hävdade med emfas att dessa två strömmar skulle komma att smältas samman med hjälp av ICT. Vi visste inte hur och inte när, men 2009 formulerade vi vår vision om resan mot hållbar mobilitet, möjliggjord av informations- och kommunikationsteknologi. Idag är det knappast någon som tvekar i att säga att vi redan är där fordons- och transportindustrin smält samman. Men frågan är, har den blivit hållbar ännu?

Under de år som gått sedan vi anordnade vårt första Viktoria Forum har vi sett anmärkningsvärda förändringar och innovationer inom fordons och transportindustrin:

  • Från fossildrivna personbilar till fordon med elektriska drivlinor
  • Från dieseldrivna tunga fordon till elbussar och elvägar
  • Från ACC (automatisk farthållare) till autonoma fordon
  • Från kassettbandspelare till uppkopplad infotainment
  • Från bilägande till bildelande
  • Från linjära affärsmodeller till cirkulära
  • Från in-house R&D till öppen innovation
  • Från produkt till tjänst
  • Från fokus på fordon till fokus på samhälle och användare

YOUTUBE - Presentationer

Tyvärr hade vi tekniska problem med live-streaming från den första delen av forumet, men nedan finns en spellista med presentationerna efter pausen.

​Ladda ner presentationer

Flickr

Viktoria Swedish ICT Forum 2016 - Towards Sustainable Mobility

Du får gärna tweeta om forumet med hashtag:  #viktoriaforum

Vid frågor, kontakta oss på 031-31-772 48 04 eller via e-mail info [at] viktoria.se.

Vi ses nästa år!