Urban ICT Arena. Ny satsning i Kista

18 June, 2015 - 13:00

En ny framtidssäkrad ICT-arena för hållbara städer, stärkt innovationskraft och framtidens arbetstillfällen etableras i Kista.

Urban ICT Arena är en samverkansplattform för framtidens innovation och affärsutveckling för skapandet av den hållbara staden.

I Kista görs det på traditionellt sätt i triple helix-form där akademi, offentlighet och näringsliv gör en gemensam satsning.

Founding Partners är Stockholms stad, Stockholms läns landsting, Ericsson AB, IBM Svenska AB, KTH, Stockholms universitet, Telia Sonera AB och Swedish ICT. En gemensam avsiktsförklaring är undertecknad och efter sommaren börjar arbetet med att definiera aktiviteter. Swedish ICT har fått det ärofyllda uppdraget att agera processledare för framtidsarenan.

Urban ICT Arena är en samverkansplattform med olika formella och informella mötesplatser samt en tillgängliggjord fysisk och teknisk infrastruktur längs Kistagången, både fysisk fiber- och trådlös. Den kommer bland annat att kunna fungera som testbädd för nya affärsmodeller, samverkans- och utbildningsformer, innovationer och funktioner.

– Med Urban ICT Arena skapar vi rätt förutsättningar för tester och demonstrationer där de nya teknologierna får en plats i en levande stadsmiljö. Där kan de demonstrera sin förmåga att bidra till bättre och mer hållbara lösningar för alla, säger Hans Hentzell, VD Swedish ICT.

Läs pressmeddelande från Kista Science City här

Kontakt

Anders Gavler
Acreo Swedish ICT
anders.gavler [at] acreo.se
+46 70 652 49 38

Claus Popp Larsen, Affärs- och Innovationsområdeschef Urban Life på Swedish ICT
Acreo Swedish ICT
claus.popp.larsen [at] swedishict.se
070 688 19 42

Läs mer

Urban ICT Arena offical website

Urban ICT Arena at Swedish ICT

Första spadtaget UICTA (in swedish)

Urban Life at Swedish ICT