Viktoria Swedish ICT, medarrangörer i Open Stockholm Award

27 February, 2014 - 10:14

Den 4 mars lanseras Open Stockholm Award 2014 – en tävling där vinnarna delar på 100 000 kronor och samtidigt bidrar till en smartare stad.

Stockholm växer snabbast i Europa. Redan år 2022 beräknas Stockholm bli en miljonstad, i en region på 3,5 miljoner. Sedan 2011 har staden arbetat för att öppna upp all data som skapas när stockholmarna lever sina liv. Från och med den 4 mars kommer över 100 öppna datakällor finnas tillgängliga för invånare, företag och organisationer att förvandla till idéer och innovationer, som förändrar, förenklar och förbättrar vår stad. Mellan den 4 mars och 30 april genomförs Open Stockholm Award – en tävling om att ta fram de bästa innovationerna med användning av staden och regionens öppna data.

Den 4:e Mars lanseras Open Stockholm Award och diskussionen om hur världens mest öppna stad ska bli verklighet. På plats kommer det finnas möjlighet att intervjua vissa av de medverkande samt företrädare för datakällorna.

Från Viktoria Swedish ICT deltar Per-Åke Olsson, VD, i Juryn som skall kora de bästa innovationerna för Stockholms stad.

Stockholms stad arrangerar Open Stockholm Award 2014 tillsammans med Kista Science City, IT-forum Kommunförbundet Stockholms län, Stockholm IT Region, Stockholms Handelskammare, Viktoria Swedish ICT AB och VINNOVA.

 

http://www.mynewsdesk.com/se/stockholms_stad/pressreleases/open-stockholm-award-2014-hur-blir-stockholm-vaerldens-mest-oeppna-stad-965780

http://www.openstockholmaward.se/